Produžene su prijave za 55. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva

Produžene su prijave za 55. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva
-

Do velikog 55. izdanja Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva dijeli nas tek nešto više od mjesec dana, ali i dalje stignete prijaviti svoja filmska ostvarenja i pridružiti nam se u Zagrebu! Organizatori Revije su Hrvatski filmski savez i Autorski studio – fotografija, film, video.

Rok za prijave produžen je do 27. listopada 2023. godine u 23:59.

Detaljnije informacije o uvjetima sudjelovanja možete pronaći na službenim stranicama 55. Revije, a prijavnici možete pristupiti na sljedećoj poveznici.

Na Reviji mogu sudjelovati filmski klubovi, skupine autora, studenti i pojedinci. 

Svaki klub, skupina, student ili pojedinac može na Reviju prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film i eksperimentalni film. Mogu se prijaviti ostvarenja koja nisu bila prijavljena na ostalim državnim revijama (revijama djece i mladeži u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza).

Program Revije, koja je nacionalnog karaktera, osim projekcija recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama te programe inozemnih autora i filmske tribine.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. 

Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija se svake godine održava u drugom gradu.

Vidimo se u Zagrebu od 24. do 26. studenog 2023.!