Tko to tamo sudi?

Ocjenjivački sud

Boris Poljak
Boris Poljak
Split, 1959.

Boris Poljak rođen je 1959. godine u Splitu gdje je završio gimnaziju i studirao pravo. U Kino klubu Split od 1978. sudjeluje u realizaciji desetak neprofesionalnih filmova kao snimatelj ili autor. Profesionalno se bavi filmom od 1988. godine. Kao direktor fotografije snima preko pedeset kratkometražnih (dokumentarnih i eksperimentalnih) filmova te tri dugometražna igrana filma i nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova. U svojstvu redatelja snima sedam filmova od kojih su tri u koautorstvu s Damirom Čučićem. Dugogodišnji je član Kino kluba Split i Hrvatskog filmskog saveza. Voditelj je brojnih snimateljskih radionica (Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“, Kino klub Split itd.) Nagrađen je brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima, od kojih su najznačajnije nagrade u Nyonu, Karlovym Varyma i Oberhausenu. Živi i radi u Splitu.

Sunčica Ana Veldić
Sunčica Ana Veldić
Zagreb, 1981.

Sunčica Ana Veldić veterinarka je i autorica dokumentarnih filmova iz Zagreba. Filmom se počela baviti 2013. godine od kada snima niz dokumentarnih i eksperimentalnih kratkih filmova u produkciji Kinokluba Zagreb, od kojih su neki međunarodno zapaženi. Magisterij dokumentarne režije na Akademiji dramske umjetnosti upisuje 2017. godine te u sklopu studija snima nekoliko kratkih dokumentarnih filmova poput Precijenjene dramaturgije i White Trasha. Trenutno snima dva nova dokumentarna filma, kastrira mačke po zabitim mjestima bez veterinarske skrbi i snima ton na igranim i dokumentarnim filmovima drugih autora.

Marin Juranić
Marin Juranić
Zagreb, 1979.

Marin Juranić (1979.) filmski je montažer iz Zagreba koji, uz brojne kratke igrane i dokumentarne filmove, spotove, reklame i TV serije potpisuje devet dugometražnih igranih filmova. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Odabrana filmografija:
Sex, piće i krvoproliće
(Boris T. Matić, Zvonimir Jurić, Antonio Nuić, 2004.)
Sve džaba (Antonio Nuić, 2006.)
Kenjac (Antonio Nuić, 2009.)
Lea i Darija (Branko Ivanda, 2011.)
Sonja i bik (Vlatka Vorkapić, 2012.)
Vis A Vis (Nevio Marasović, 2013.)
Život je truba (Antonio Nuić, 2015.)
Osmi povjerenik (Ivan Salaj, 2017.)
Mali (Antonio Nuić, 2018.)