Tko to tamo bira?

Selekcijska komisija

Vedran Šuvar
Vedran Šuvar
Zagreb, 1980.

Vedran Šuvar rođen je 1980. u Zagrebu. Od 2003. godine član je Kinokluba Zagreb čiji je bio predsjednik od 2012. do 2018. godine. Autor je Manifesta amaterskog filma. Studirao je produkciju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i do sada producirao više od stotinu filmova. Sudjelovao je na mnogobrojnim domaćim i inozemnim festivalima autorskim filmovima te filmovima koje je producirao. Bio je producent Dana hrvatskog filma 2009. godine, Revije filmskog i videostvaralaštva 2008. godine te programski voditelj Kratkih slika MM centra od 2012. do 2016. godine. Izvršni je producent produkcijske kuće Factum od 2021. godine.

Silvestar Mileta
Silvestar Mileta
Zagreb, 1987.

Filmski kritičar i povjesničar, predaje povijest hrvatskog filma na Hrvatskim studijima te u Školi medijske kulture „dr. Ante Peterlić“. Bio je izvršni urednik Hrvatskog filmskog ljetopisa (sada član uredništva), stalni suradnik Filmonauta i predavač na Croaticumu Filozofskog fakulteta, a tekstove i komentare o filmu objavljivao je i u monografijama o klasičnim redateljima, na HRT-u, brojnim portalima, podcastima i dr. Surađuje s više filmskih organizacija i festivala te udruga posvećenih medijskom opismenjavanju mlađih uzrasta, ponajprije s Animafestom (od 2013. kao voditelj Ureda za medije, urednik, scenarist, autor tekstova i moderator), ZagrebDoxom, Hrvatskim filmskim savezom, Udrugom Djeca susreću umjetnost, Kinotekom, Restartom, KKZ-om i dr. Kao član FIPRESCI-ja i HDFK-a sudjelovao je u radu žirija i selekciji festivala u Solunu, Gijónu, Splitu i Zagrebu. Radio je u novinarstvu, znanstvenom izdavaštvu i odnosima s javnošću te kao istraživač i asistent dokumentarne produkcije (Hulahop d.o.o.).

Judita Gamulin
Judita Gamulin
Zagreb, 1992.

Judita Gamulin (1992.) magistrirala je Filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je prije toga završila BA studij montaže. Do danas je snimila nekoliko kratkometražnih filmova: Daddy issues (2014.), Minus 4 (2015.), Cvijeće (2015.), Marica (2017.) i Sedra (2019.), Skretanja (2021.). Njezin film Cvijeće bio je nominiran za studentskog Oscara 2016. godine. S filmom Marica sudjelovala je u programu Future Frames Internacionalnog filmskog festivala Karlovy Vary 2018. godine. Bila je polaznica internacionalnih filmskih radionica Nisi Masa – European Network of Young Cinema, radionice First Films First Goethe Instituta te je trenutno sudionica programa Feature Launch Midpoint Instituta. Debitirala je 2020. godine s kazališnom predstavom Hejteri po drami Dine Pešuta u Zagrebačkom kazalištu mladih, a kasnije postavlja i njegovu dramu Granatiranje u nezavisnom kazalištu Kunst Teatar. Na dokumentarnom serijalu Kolaži o laži u produkciji Eclectice za HRT korežira 2021. godine s redateljem Nebojšom Slijepčevićem, a trenutno razvija debitantski dugometražni igrani film Ostavi vrata otvorena (Eclectica) koji je sredstvima za razvoj scenarija i projekta podržao Hrvatski audiovizualni centar, a koji je razvijan u Canneskoj rezidenciji Cinéfondation i nagrađen prestižnom nagradom Eurimagesa za najbolji projekt ovogodišnjeg CineMarta na IFFR-u.